Foglalás / Érkezés - Remus Vendégház Szarvas

Foglalás / Érkezés

Foglalással és érkezéssel kapcsolatos fontos információk, kötelező lépések!

Foglalását követően online regisztrációs rendszerünk küld Önnek egy e-mailt, melyben szerepel egy link, amin keresztül személyes adatait fel tudja tölteni.

Nagyon fontos információ, hogy minden vendégnek kötelező az adatfeltöltés, így a legegyszerűbb, ha az említett levelet elküldi az önnel érkező többi szállóvendégnek, akik így az érkezésig szintén fel tudják tölteni személyes adataikat!

(1.) A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) részére szálláshelyünknek bejelentési kötelezettsége van, ezért szükséges minden személy részére a kitöltés, így egyszerűbb, ha ezt az érkezés előtt megteszik.

Az NTAK rendszer kizárólag statisztikai célú, statisztikai adatkörökbe tartozó adatok digitális kezelésére alkalmas. A vendégekkel kapcsolatos személyes adatot nem fogad be és nem is tárol.

(2.) Minden szálláshely-szolgáltatónak, így Rémus vendégházunknak is kötelező rendelkeznie 2021. szeptember 1-jétől olyan szálláshelykezelő szoftverrel és okmányolvasóval, amely a VIZA rendszer számára történő, szálláshelyenkénti adattovábbításra képes. Az érkezés napján beolvasott adatok (a személyazonosításra alkalmas okmány vagy útiokmány azonosító adatok) titkosított továbbítása csak jóváhagyott szálláshelykezelő szoftveren keresztül teljesíthető. A szálláshely-szolgáltató a vendég jogszabályban meghatározott személyes adatait a szálláshelykezelő szoftver okmányolvasó részén keresztül köteles rögzíteni.

A SZÁLLÁSHELY-SZOLGÁLTATÓ A SZÁLLÁSHELY-SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBEVEVŐ BEJELENTKEZÉSEKOR AZ OKMÁNYOLVASÓ SEGÍTSÉGÉVEL AZ ALÁBBI ADATOKAT RÖGZÍTI A SZÁLLÁSHELYKEZELŐ SZOFTVER ÚTJÁN A KORMÁNY RENDELETÉBEN KIJELÖLT TÁRHELYSZOLGÁLTATÓ ÁLTAL BIZTOSÍTOTT TÁRHELYEN. 

  • családi és utónév;
  • születési családi és utónév;
  • születési hely és idő;
  • neme;
  • állampolgársága;
  • anyja születési családi és utóneve;
  • a személyazonosításra alkalmas okmány vagy útiokmány azonosító adatai.

Néhány további fontos információ érkezés előtt:

  Kérném, hogy érkezés előtt minimum fél órával keressenek minket az alábbi elérhetőségek egyikén:

üzemeltető: 70 3338-432 (Mariann)

háziasszony: 20 232-4882 (Erika)

  Legyenek szívesek a korábban elküldött visszaigazolást átolvasni, mert az érkezéssel kapcsolatban  hasznos információkat tartalmaz.

  Érkezést követően, szeretnénk felhívni figyelmét a szálláshelyen kihelyezett “HÁZIREND” elolvasására. Ezen belül különösen fontos a CSENDRENDELET betartása egymás, a többi vendég és a szomszédok zavarásának elkerülése érdekében.

Számunkra mindennél fontosabb, hogy vendégeink elégedetten távozzanak tőlünk, ehhez azonban szükség van a kölcsönös figyelemre. 🙂

  Még az érkezés előtt fontos jelezni felém a fizetés módját, mert az NTAK rendszerbe ezt is fel kell töltenem.

 

Üdvözlettel:

Mihály Mariann

Rémus vendégház és faházak

5540 Szarvas, Nád u. 7.

www.remusvendeghaz.hu

+36 70 3338-432