Kikapcsolódás Szarvason - Remus Vendégház Szarvas

Kikapcsolódás Szarvason

Mit csináljunk a közelben?

Láttad már a kis bivalyokat az Anna-ligeti állatsimogatóban? És a mocsári cipruskat az Arborétumban? Kóstoltad a Betyárkirályt a Szent András Sörfőzdében? Vagy szeretnéd megfejteni az utolsó szarvasi molnár titkát?

Szarvas egy teljes hétre, de akár egy kéthetes nyaralásra is elég élményt, programot és látnivalót kínál a baráti társasággal, családdal vagy éppen párban érkezőknek. Aki már járt a környéken, de ennyi időt nem töltött itt egyben, annak érdemes hosszabb nyaralást terveznie, hogy semmit ne kelljen kihagynia. Akinek még nem volt alkalma bejárni a Körös-menti vidéket, annak ez kihagyhatatlan élmény lesz. A környék látnivalóinak és programjainak középpontjában a víz áll. A holtág 30 kilóméteres hosszán strandolásra, horgászásra, evezésre, a holtággal párhuzamosan futó gát pedig kirándulásra, biciklizésre, futásra egyaránt tökéletes és gyönyörű terep.

Horgász területi jegyárak

https://matchfish.hu/egyesulet-bemutatkozas/teruleti-jegyarak/

Aki a hajókázást evezés nélkül részesíti előnyben, a Katalin II. séthajóval, Demeter István hajóskapitány szórakoztató idegenvezetése mellett hajózhatja be a holtág Szarvasi szakaszát.

Szarvas a Történelmi Magyarország közepe, amit a Szarvasi Arborétumtól néhányszáz méterre található emlékmű jelez. Aki fogékony a történelmi jelentőségű látnivalókra, annak legalább egyszer kötelező ellátogatni ide.

Városunk egyik legismertebb nevezetessége a Szarvasi Arborétum, melynek szomszédságában található az interaktív Mini Magyarország Makett park, ahol akár néhány óra alatt az egész országot bebarangolhatjuk a kicsinyített maketteket csodálva. Programokban az arborétumban sincs hiány. A hangulatos sétákon túl,  folyamatosan szervezett családi és gyermekprogramok, valamint nyári táborok közül lehet válogatni.

A szarvasi fürdőkultúra már a török időktől ismert. A jelenlegi gőz-, kádfürdő és uszoda 1902-ben épült, melynek rekonstrukciója 2004-ben történt meg. A Szent Klára Gyógyfürdő vize ízületi gyulladásos és nőgyógyászati betegségek kezelésére javallott.

Szarvas egyik legkülönlegesebb és leghangulatosabb nyári programhelyszíne a Szarvasi Vízi Színház. Nyáron minden nap láthatnak itt színházi előadásokat az érdeklődők, melyek különlegességét az adja, hogy a Holt-Körösre nyúló színpad mögött a díszlet maga a Körös a mocsári ciprusokkal, illetve a színházzal egy idős fahíddal.

Gyermekes családok részére kihagyhatatlan program a Körös-Maros Nemzeti Park Állatparkja, ahol  vendégeink testközelből ismerhetik meg a Dél- Tiszántúlon egykor és ma honos, illetve jelenleg is terjeszkedő állatfajokat. Az Állatparkban 26 madár- és emlősfaj egyedeit tekinthetik meg az érdeklődők. Az Anna- ligeti Tanösvény mentén- mintegy 1450 méteres szakaszon- 8 madárvolier, négy ragadozóház, lekerített vizes élőhely, külön átjárható mókusház, kültéri teknős terrárium, 4 nagy kifutó és egy speciális, veszélyes állat tartására alkalmas kifutó ad otthont a bemutatott állatoknak.

Lehetőség van városunkban kajak-, kenu- és kerékpárbérlésre. Városnéző, elektromos kisbusz áll a turisták rendelkezésére, mely a nyári hónapokban menetrendszerűen közlekedik.

Bővebb információk az aktuális programokról és kikapcsolódási lehetőségekről: www.korostourist.hu