Házirend

 

FONTOS INFORMÁCIÓK VENDÉGEINK RÉSZÉRE

 

  • Wifi kód: 2009010101
  • Tüzifa: 800,-/adag
  • Kerékpárbérlés: 1.000,-/4 óra   1.500,-/nap
  • Klímahasználat: 900,-/ház/nap (vendégház esetén 900,-/szoba/nap)

Biztonsági és balesetvédelmi okok miatt kérnénk a jakuzzira vonatkozó használati kiírás szigorú betartását!

Kérnénk a jakuzzi és más kerti, valamint beltéri berendezések rendeltetésszerű használatát! Károkozás esetén, a javíttatás, vagy  csere költsége a vendéget terheli.

Amennyiben már az érkezés napján szeretnének tüzifát kérni, vagy  kerékpárt bérelni, illetve bográcsra van szükségük, úgy azt legkésőbb az érkezés előtti napon szükséges jelezni.

Háziasszonyunk minden nap CSAK 8 órától tartózkodik a vendégházban. Ebben az időpontban lehet vele fenti igényeket egyeztetni!

 

 

HÁZIREND

Felelősségvállalás

A vendégház és a faházak nem rendeltetésszerű használatából, illetve a házirend megszegéséből származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A vendégek vagyontárgyaiért a házigazda felelősséget nem vállal!

Szállás

Az érkezés napján a házat vendégeink 14.00 órától foglalják el, illetve azokat a kijelentkezés napján 10:00 óráig hagyják el. Kérjük Önöket az éjszakai csend betartására 22:00 órától 7:00 óráig! 22:00 órától a vendégházban lakók a hátsó teraszt használják faházas vendégeink nyugalma érdekében.

Továbbá megkérnénk vendégeinket, hogy a szálláson látogatókat ne fogadjanak, idegeneket ne engedjenek be.

Dohányzás

Az épületekben dohányozni, valamint füstölőt használni tilos! A kertben dohányzásra kijelölt helyek: a kiépített tűzrakóhely környéke, valamint a ház előtti tornác. Szíveskedjenek a dohányzást ezekre a helyekre korlátozni, továbbá hamutartót használni!

Tűzrakás, bográcsozás

Tüzet rakni a kijelölt tűzrakó helyen lehet a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával! (Tűz mellett oltóanyag elhelyezése, gyúlékony anyagok tűz mellől eltávolítva.) Mielőtt otthagynák a tűzrakó helyet, kérjük győződjenek meg róla, hogy a tüzet valóban eloltották! A vendégek rendelkezésére álló tűzifán és papíron kívül más anyagok (pl. műanyag, gumi) égetése szigorúan tilos!

A kert és az épület zárása

Eltávozáskor és éjszakára kérjük a kapukat és az épület bejáratait kulcsra zárni! Az épület külső ajtói a kilincs felhúzását követően zárhatóak kulcsra.

Parkolás

Kérjük, hogy autóikkal úgy parkoljanak le, hogy az esetlegesen kiadott másik épület lakóit ne korlátozzák a szabad mozgásban / parkolásban!

Berendezési tárgyak használata

Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A dekorációs célt szolgáló használati tárgyakat,  kérjük ne vegyék el a helyükről. A benti berendezési és használati tárgyakat (ágy, ágynemű, matrac, TV, stb.) kérjük ne vigyék ki a kertbe. Amennyiben a tartózkodás alatt a bútorokat és berendezési tárgyakat áthelyezik, úgy távozáskor ezt kérnénk visszarendezni. Kérnénk, hogy a házat a ott kihelyezett leltárív szerint adják át!

Takarítás

A vendégházat a vendégek tisztán kapják meg, és ottlétük alatt maguk kell ügyeljenek a tisztaságra.

Távozáskor a házat olyan állapotban kell átadni, ahogy érkezéskor átvették. Amennyiben nincs idő az elpakolásra, mosogatásra és a szemét összeszedésére (mind a házban, mind pedig a kertben és a grillsütők körül : grillrács és tárcsa letakarítása, bogrács elmosása), úgy ezt háziasszonyunk térítés ellenében átvállalja: 4.000,- forintért. Erre a célra külön tisztítószereket helyeztünk el a szálláshelyek konyharészeiben.

Szemét elhelyezése

A háztartási szemét gyűjtése a konyhában található szemetesben lehetséges. Ha ezek megtelnének az Önök itt tartózkodása alatt, kérjük ürítsék ki azt a vendégház mellett  található nagy kukák valamelyikébe. Újabb szemeteszsák a konyhában található.

Fűtés

A vendégház központi fűtéssel rendelkezik, melyet gáz-cirkófűtés lát el. A helyiségek hőmérséklete a radiátorokon található szabályozókkal állítható. A fűtés árazása külön megegyezés tárgyát képezi, nem foglaltatik benne az árban!

Étkezés

A vendégház és a faházak jól felszerelt konyhával rendelkeznek, kérjük étkezésre ezt a helyiséget használni. A mikrohullámú sütőbe ne tegyenek be fémet tartalmazó tárgyat!

Kert

A kertet a házigazda gondozza. Kérjük ügyeljenek a növények épségére, legyen az virág, bokor vagy fa.

Mint minden háztartásban, a vendégházban is előfordulhat, hogy valami a vendégek hibáján kívül tönkremegy, vagy meghibásodik. Ha valamilyen rendellenességet észlelnek, az esetleges komoly károk megelőzése érdekében szíveskedjenek azt a szállásadónak haladéktalanul jelezni a következő telefonszámok valamelyikén:

Mihály Mariann: 70/3338-432     Bakula János: 70/318-0707

Köszönjük!

 

Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánunk!