Házirend

Tüzifa: 1500,-/adag

Amennyiben már az érkezés napján szeretnének tűzifát kérni, vagy kerékpárt bérelni, illetve bográcsra van szükségük, úgy azt legkésőbb az érkezés előtti napon szükséges jelezni. Háziasszonyunk minden nap CSAK 8 órától tartózkodik a vendégházban. Ekkor lehet vele fenti igényeket egyeztetni.

Házirend

Kedves Vendégeink! A Rémus vendégház tulajdonosai nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy pihenésük tartalmas és emlékezetes legyen. Zavartalan és nyugodt kikapcsolódásuk érdekében azonban szeretnénk ha Önök is nagyon figyelnének egymásra és szomszédaikra. A környezeti zaj elleni védelemre országos és helyi jogszabály áll rendelkezésre, amit Szarvas Város Önkormányzata (az üdülő övezetben) az alábbiak szerint határozott meg: „1. A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. Évi II. törvény 195. § (1) bekezdése értelmében: CSENDHÁBORÍTÁS: Aki lakott területen, az ott lévő épületben , vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen, indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetve a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja, szabálysértést követ el. A közterület-felügyel, természeti és védett természeti területen a természetvédelmi őr és helyi jelentőségű védett természeti területen az önkormányzati természetvédelmi őr is szabhat ki helyszíni bírságot, amelynek összege 5.000 – 50.000,- Ft-ig, hat hónapon belül újabb szabálysértés elkövetése esetén 70.000,- Ft-ig terjedhet. 2. Szarvas Város Önkormányzata Képviselő-testületének a környezetvédelemről szóló 38/2000. (XI.16.) önkormányzati rendelete 24. §-a alapján: a város üdülő területén TILOS környezeti zaj okozása: 22:00-6:00 óra között 50 dB zajterhelési határértéket túllépő emberi hanggal, szabadtéri zene-, és műsorhallgatási tevékenységgel. A zajterhelési határérték túllépése esetén, a környezeti zaj és rezgés elleni védelem egyes szabályairól szóló 284/2007. (X.29.) Korm. Rendelet 26. § (1) bekezdés a) pontja alapján a jegyző, mint környezetvédelmi hatóság zaj-és rezgésbírságot szabhat ki. A polgári célú pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték termék, magánszemély által közúti és gyalogos közlekedésre (út, járda, híd, stb.), kikapcsolódásra, szórakozásra, sporttevékenységre, szabadidő eltöltésére szolgáló területen – kivéve a december 28. 18 óra és a következő naptári év január 1-jén 6 óra közötti időtartamot – nem használható fel.”  

Felelősségvállalás

A vendégház és a faházak nem rendeltetésszerű használatából, illetve a házirend megszegéséből származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A vendégek vagyontárgyaiért a házigazda felelősséget nem vállal!

Szállás

Érkezés napján a házat vendégeink 14.00 órától foglalják el, illetve azokat a kijelentkezés napján 10:00 óráig hagyják el.

Érkezés napján a szálláshely kapcsolattartója fogadja a vendégeket, késői check in esetén azonban a kulcsot egy számzáras kulcsos szekrényben helyezzük el.

Kérjük Önöket az éjszakai csend betartására 22:00 órától 7:00 óráig! 22:00 órától a vendégházban lakók a hátsó teraszt használják faházas vendégeink nyugalma érdekében. Továbbá megkérnénk vendégeinket, hogy a szálláson látogatókat ne fogadjanak, idegeneket ne engedjenek be

Dohányzás

Az épületekben dohányozni, valamint füstölőt használni tilos! A kertben dohányzásra kijelölt helyek: a kiépített tűzrakóhely környéke, valamint a ház előtti tornác. Szíveskedjenek a dohányzást ezekre a helyekre korlátozni, továbbá hamutartót használni!

Tűzrakás, bográcsozás

Tüzet rakni a kijelölt tűzrakó helyen lehet a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával! (Tűz mellett oltóanyag elhelyezése, gyúlékony anyagok tűz mellől eltávolítva.) Mielőtt otthagynák a tűzrakó helyet, kérjük győződjenek meg róla, hogy a tüzet valóban eloltották! A vendégek rendelkezésére álló tűzifán és papíron kívül más anyagok (pl. műanyag, gumi) égetése szigorúan tilos!

A kert és az épület zárása

Eltávozáskor és éjszakára kérjük a kapukat és az épület bejáratait kulcsra zárni! Az épület külső ajtói a kilincs felhúzását követően zárhatóak kulcsra.

Parkolás

Kérjük, hogy autóikkal úgy parkoljanak le, hogy az esetlegesen kiadott másik épület lakóit ne korlátozzák a szabad mozgásban / parkolásban!

Berendezési tárgyak használata

Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A dekorációs célt szolgáló használati tárgyakat, ne vegyék el a helyükről. A benti berendezési és használati tárgyakat (ágy, ágynemű, matrac, TV, stb.) kérjük ne vigyék ki a kertbe. Amennyiben a tartózkodás alatt a bútorokat és berendezési tárgyakat áthelyezik, úgy távozáskor ezt kérnénk visszarendezni. Kérnénk, hogy a házat az ott kihelyezett leltárív szerint adják át!

Takarítás

A vendégházat a vendégek tisztán kapják meg, és ottlétük alatt maguk kell ügyeljenek a tisztaságra. Távozáskor a házat olyan állapotban kell átadni, ahogy érkezéskor átvették. Amennyiben nincs idő az elpakolásra, mosogatásra és a szemét összeszedésére (mind a házban, mind pedig a kertben és a grillsütők körül : grillrács és tárcsa letakarítása, bogrács elmosása), úgy ezt háziasszonyunk térítés ellenében átvállalja: 4.000,- forintért. Erre a célra külön tisztítószereket helyeztünk el a szálláshelyek konyharészeiben.

7 éjszakán túli tartózkodás esetén vendégeink automatikusan tiszta ágyneműt és törölközőt kapnak. Napi takarításra felár ellenében van lehetőség.

Szemét elhelyezése

A háztartási szemét gyűjtése a konyhában található szemetesben lehetséges. Ha ezek megtelnének az Önök itt tartózkodása alatt, kérjük ürítsék ki azt a vendégház mellett található nagy kukák valamelyikébe. Újabb szemeteszsák a konyhában található.

Fűtés és hűtés

A vendégház központi fűtéssel rendelkezik, melyet gáz-cirkófűtés lát el. A helyiségek hőmérséklete a radiátorokon található szabályozókkal állítható. A fűtés árazása külön megegyezés tárgyát képezi, nem foglaltatik benne az árban! A nyári időszakban, igény esetén klíma használata lehetséges mind a faházakban, mind pedig a vendégházban. Ennek ára 900,-/faház/nap, 900,-/ szoba/nap a vendégházban.

Étkezés

A vendégház és a faházak jól felszerelt konyhával rendelkeznek, kérjük étkezésre ezt a helyiséget használni. A mikrohullámú sütőbe ne tegyenek be fémet tartalmazó tárgyat!

Kert

A kertet a házigazda gondozza. Kérjük ügyeljenek a növények épségére, legyen az virág, bokor vagy fa.

Jakuzzi és Dézsa

Biztonsági és balesetvédelmi okok miatt kérnénk a jakuzzira és dézsára vonatkozó használati kiírás szigorú betartását! Kérnénk a jakuzzi/dézsa és más kerti, valamint beltéri berendezések rendeltetésszerű használatát! Károkozás esetén, a javíttatás, vagy csere költsége a vendéget terheli.   Mint minden háztartásban, a vendégházban is előfordulhat, hogy valami a vendégek hibáján kívül tönkremegy, vagy meghibásodik. Ha valamilyen rendellenességet észlelnek, az esetleges komoly károk megelőzése érdekében szíveskedjenek azt a szállásadónak haladéktalanul jelezni a következő telefonszámok valamelyikén: Mihály Mariann: 70/3338-432

Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánunk!

RÉMUS – max.15 fős vendégházunk, Szarvas szívében

RÉMUS – 3 db 4 személyes faházunk, Szarvas szívében